دانشمندان می گویند پی برده اند که چرا اضافه وزن زیاد می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
محققان در کالج ترینیتی دوبلین دریافتند که یک نوع سلول که بدن از آن برای منهدم کردن بافت های سرطانی استفاده می کند توسط چربی زیاد مسدود می شود و از کار می افتد.
مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا می گوید که چاقی بعد از سیگار بزرگترین عامل ابتلا به سرطان در این کشور است که می توان از آن پیشگیری کرد و از هر ۲۰ مورد سرطان – سالانه حدود ۲۲۸۰۰ مورد در بریتانیا – یک مورد به دلیل اضافه وزن زیاد است.
براساس تعریف سازمان بهداشت بریتانیا (ان اچ اس) کسانی که شاخص توده بدن آنها ۳۰ تا ۳۹.۹ است دچار اضافه وزن زیاد یا چاقی مفرط هستند.
کارشناسان از قبل سوءظن داشتند که چربی سیگنال هایی به بدن ارسال می کند که می تواند به سلول ها صدمه بزند و منجر به سرطان شود.
اکنون دانشمندان در کالج ترینیتی توانسته اند نشان دهند که سلول های ضدسرطانی بدن توسط چربی مسدود می شود. نتیجه این مطالعه در نشریه “ایمنی شناسی نیچر” چاپ شده است.
آنها امیدوارند بتوانند معالجاتی برای احیای توانایی این سلول ها برای کشتن بافت های سرطانی پیدا کنند.
“وزن کم کنید”پروفسور لیدیا لینچ گفت: “ساخت ترکیبی که بتواند جذب چربی توسط سلول های کشنده (سرطان) را مسدود کند ممکن است. ما این را در آزمایشگاه امتحان کردیم و دیدیم که دوباره شروع به کشتن این بافت ها می کنند. اما مسلما راه بهتر کاهش وزن است – چون این گزینه سالمتری است.”
دکتر لئو کارلین از موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا در بیتسون گفت: “هرچند می دانیم که چاقی مفرط خطر ابتلا به ۱۳ نوع متفاوت سرطان را بالا می برد، هنوز مکانیسم بنیادی آن را درست درک نمی کنیم.”
“این مطالعه آشکار می کند که ملکول های چربی چطور از به کار افتادن دستگاه تومورکش سلول های ایمنی جلوگیری می کنند و راه های تازه ای برای تحقیق درباره معالجات ارائه می کند.”
برای کاهش خطر:
حفظ وزن سالم
ترک سیگار
تغذیه سالم
کاهش مصرف الکل
جلوگیری از آفتاب سوختگی